Vigtige vitaminer til håret

Et sundt og fyldigt hår er ofte forbundet med skønhed og vitalitet. Men ikke alle får den rigtige kombination af vitaminer til at få deres hår til at se fyldigt og smukt ud. Så hvilke vitaminer til dit hår har du brug for?

Nedenfor har vi listet de vigtigste vitaminer til at opretholde normal og sund hårvækst.

Vitamin A

Alle celler i kroppen har brug for A -vitamin for at vokse. Dette gælder også dit hår, som er det hurtigst voksende væv i menneskekroppen.

Derudover hjælper A -vitamin hudkirtlerne med at producere talg. Dette fugter hovedbunden og hjælper med at holde håret sundt.

En kost med for lidt A -vitamin kan føre til hårtab. Du kan få A -vitamin gennem søde kartofler, gulerødder, græskar, spinat og grønkål. De indeholder alle beta-caroten, som omdannes til A-vitamin i kroppen.

Vitamin B

Det mest kendte vitamin for håret og hårvækst er et B-vitamin kaldt biotin. Flere undersøgelser knytter biotinmangel til hårtab hos mennesker. 

Hvis du oplever hårtab, kan det skyldes mangel på biotin, godt og godt, hvis du mangler dette vigtige vitamin i kroppen.

Andre B -vitaminer producerer røde blodlegemer, som giver ilt og næring til hovedbunden og hårsækkene. Det er processer, der er vigtige for hårvækst.

Se derfor efter et kosttilskud, der er rig på B -vitamin og især biotin.

Hvis du ikke tager kosttilskud, kan du få B -vitaminer gennem fødevarer som fuldkorn, mandler, kød, fisk, skaldyr og nogle grøntsager.

Animalsk mad er også rige kilder til vitamin B12. Hvis du følger et vegetarisk eller vegansk kosttilskud, anbefales det, at du tager et supplement.

En kost rig på både vitamin A, biotin og B12 er Chewberry Hair som indeholder 630 mg A -vitamin, 225 mg biotin og 6 mg B12.

Vitamin C

Desuden kan frie radikaler blokere hårvækst og få dit hår til at ældes. C -vitamin er en kraftig antioxidant, der beskytter mod oxidativ stress forårsaget af frie radikaler. Chewbear Hair anbefales, da det indeholder 20 mg C -vitamin.

Derudover har din krop brug for C -vitamin for at gøre proteinet kendt som kollagen – hvilket er en vigtig del af hårstrukturen. Derudover hjælper C -vitamin kroppen med at producere jern, et mineral, der er nødvendigt for hårvækst.

Du finder også C -vitamin i jordbær, peberfrugter, guava ud over, at citrusfrugter alle er gode kilder til C -vitamin.

Vitamin D

Lave niveauer af D -vitamin kan også føre til hårtab. Forskning viser, at D -vitamin kan hjælpe med at skabe nye follikler. De små porer i hovedbunden, der får nyt hår til at vokse.

Det menes derfor, at D -vitamin spiller en central rolle i hårproduktionen.

Kroppen producerer D -vitamin ved direkte kontakt med solens stråler. Gode ​​kilder til D -vitamin er også fed fisk og tran. Hvis du får for lidt af disse fødevarer, skal du inkludere kosttilskud som f.eks Chewbear Hair 10 mg af vitamin D

Vitamin E

Andre vitaminer, der er gode for håret, er vitamin E, en antioxidant, der kan forhindre oxidativ stress.

En undersøgelse viste, at mennesker, der oplevede hårtab, øgede hårvæksten med 34,5% efter at have suppleret med E -vitamin i 8 måneder.

ChewBear Hair indeholder 10,7 mg vitamin E. 

Du finder også E -vitamin i solsikkefrø, mandler, spinat og avocado.

Zink

Zink er vigtigt for vækst og reparation af hårvæv. Det hjælper også oliekirtlerne omkring folliklerne til at fungere korrekt.

Flere undersøgelser viser, at hårtab er et almindeligt symptom på zinkmangel.

Fødevarer, der indeholder zink, er østers, oksekød, spinat, græskarkerner og linser.

En ordentlig og kompleks kost

En sund og varieret kost er den bedste kilde til vitaminer til håret. Men hvis du ikke får ovennævnte fødevarer, kan det være nødvendigt at supplere med et kosttilskud for at få et sundt og frisk hår. Dette gælder især, hvis du mangler en af ​​disse vitaminer.

ChewBear Hair indeholder den anbefalede daglige dosis af alle vigtige vitaminer for at opretholde en sund hårvækst.

Prøv Hair i 30 dage

37% rabat – kun kr 157,-

Indtast dit telefonnummer

Du vil blive sendt videre til en ordreformular, udfyldt med oplysninger knyttet til dit telefonnummer. Her kan du læse mere om abonnement og vilkår, før du bestiller. Du bestiller ikke noget endnu.

Kilde: https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth