Derfor er B-vitamin vigtigt for håret

Har du slidt og ødelagt hår? B-vitaminer kan hjælpe dig med at få det hår, du ønsker.

16. apr. 2024
4 min. læsningHårpleje
B-vitaminer til håret

Håret er en stor del af mange menneskers identitet. Vi farver, klipper, styler og har ofte et ønske om, hvordan vores hår skal se ud. Desværre er det ikke altid, at virkeligheden lever op til vores forventninger.

Måske taber du meget hår, synes dit hår vokser langsomt og oplever samtidig negle, der knækker eller spalter let?

Det kan skyldes mangel på B-vitaminer!

Hvordan påvirker B-vitaminer håret?

B-vitaminer er vigtige for flere processer i kroppen, fx. dannelsen af røde blodlegemer, nervesystemet, hud, hår og negle.

Når håret er færdigudviklet, er der ikke så meget at gøre, men med den rigtige kost og kosttilskud kan du tilføre alle de rigtige næringsstoffer til udviklingen af nyt hår.

B-vitaminer har længe været brugt som et skønhedsprodukt til hår, hud og negle. Det skyldes, at B-vitaminer giver dit hår den næring, det har brug for, for at forblive sundt, stærkt og glansfuldt.

LÆS OGSÅ: Et lille trick til naturlige striber i håret

Oversigt over B-vitaminer og deres virkning på håret

  • Pantothensyre (B5-vitamin): Spiller , og hjælper dermed dine hårsække til at få mest muligt ud af den mad, du spiser. B5-vitamin findes blandt andet i indmad, æg, korn og grøntsager.
  • B6-vitamin: Spiller en rolle i , som er vigtigt for at transportere ilt rundt i kroppen - blandt andet til din hovedbund og hårsække. B6-vitamin findes fx. i kød fra fugl og svin, lever og æg. Læs mere om B6-vitamin her.
  • Biotin (B7-vitamin): Biotin kaldes også "skønhedsvitaminet", da det hjælper til med at og . Du får biotin fx. ved at spise lever og æg. Læs mere om biotin her.
  • Folsyre (B9): Har en betydning for at opretholde . Findes mest i grønne grøntsager.
  • B12-vitamin: Har mange vigtige funktioner i kroppen, blandt andet for og . Findes kun i animalske fødevarer, men ikke i grøntsager, og derfor kan der opstå B12-mangel hos vegetarer og veganere. Læs mere om B12 her.

Tegn på B-vitaminmangel

I Danmark indeholder en varieret og sund kost normalt tilstrækkelige mængder af de fleste af de næringsstoffer, vi har brug for.

LÆS OGSÅ: Hvorfor er vitaminer vigtige for kroppen?

Mangler skyldes som regel enten dårlig optagelse eller utilstrækkeligt indtag.

Men hvis du er veganer, vegetar eller kunspiser få animalske produkter, bør du være ekstra opmærksom på at få nok B-vitamin.

B-vitaminmangel kan være svært at opdage, og symptomerne kan variere fra person til person. Tegnene er også forskellige alt efter hvilket B-vitamin, vi taler om.

Forskellige indikatorer kan være:

  • Hårtab, eksem og udslæt
  • Bleghed
  • Sløvhed og træthed
  • Betændelse på tungen og i mundvigene
  • Irritabilitet og nedtrykthed
  • Svimmelhed, følelsesløshed og dårlig balance

Kilder: Healthdirect, Forbes Health

B-vitaminer bliver kun lagret i kroppen i mindre grad, og derfor er det nødvendigt med indtag af disse på daglig basis. De forskellige B-vitaminer har forskellige funktioner i kroppen.

Få B-vitaminer til håret med 4HER Hair

4HER Hair indeholder B-vitaminerne biotin (B7), niacin (B3), pantothensyre (B5), B12-vitamin, B6-vitamin og riboflavin (B2).

Disse B-vitaminer er nøje udvalgt, så du har de bedste forudsætninger for et smukt og glansfuldt hår.

Hair

Prøv nu i 30 dage - 299 kr199 kr

Bestil nu - 33% rabat

Sælges som abonnement, efterfølgende 598 kr hver 2. måned.

4HER Hair - kosttilskud til hår
Spar 33%